Vuodesuojat

Tehokkaasti imevä vuodesuoja pitää patjan puhtaana ja helpottaa hoitohenkilöstön toimia. Vuodesuojista löydät kertakäyttöisiä, pestäviä ja muovilaminoituja vaihtoehtoja, kuten myös malleja liukulakanalla, lakanasiivekkeellä ja kahvoilla. Vuodesuojat ja poikkilakanat ovat monikäyttöisiä ja niitä voi käyttää suojaamaan myös esimerkiksi sohvaa tai pyörätuolia, tai väliaikaisesti eri toimenpiteiden aikana.

Vuodesuojat ja poikkilakanat helpottavat puhtaanapitoa

Erilaisten vuodesuojien käyttöön voi olla useita syitä, mutta yleisimmin suojia tarvitaan jatkuvan tai satunnaisen virtsankarkailun takia. Vuodesuojilla voidaan kuitenkin suojata sänky, sohva tai pyörätuoli myös muiden eritteiden varalta, tai suojia voidaan käyttää väliaikaiseen suojaukseen eri toimenpiteiden aikana.

Vaihtoehtoja löytyy runsaasti: on pestävät vuodesuojat, kertakäyttöiset vuodesuojat ja muovilaminoidut suojalakanat. Imuteho on kaikissa vaihtoehdoissa runsas, jotta esimerkiksi aikuisen virtsankarkailu tai yökastelu ei mene patjaan asti ja olokin pysyy kuivempana yön yli.

Parhaiten vuodesuoja tai poikkilakana pysyy paikoillaan, kun se on sängyn leveyteen nähden riittävän iso, jotta sen reunat saa taitettua patjan alle. Joissain malleissa on myös erikseen lakanasiivekkeet, jotka parantavat suojan paikoillaan pysymistä. Henkilöstä riippuen kannattaa tarvittaessa valita vuodesuoja, jossa on liukulakana ja kahvat. Nämä auttavat hoitohenkilökuntaa esimerkiksi potilassiirrossa ja sängyn petivaatteiden vaihtamisessa.