Rollaattorit

Rollaattorit ja kävelytelineet ovat liikkumista ja kävelyä helpottavia apuvälineitä, jotka antavat tukea ja ehkäisevät kaatumistapaturmia. Rollaattoreiden erityispiirre on renkaat, usein kolme tai neljä rengasta, jotka tekevät tuetusta liikkumisesta todella helppoa. Kestävä istumistuki mahdollistaa pienet tauot, tai vaikkapa ulkoilun lomassa maisemien ihastelun hetkeksi alas istahtamalla.

Kaupastamme löydät rollaattoreiden ja kävelytelineiden lisäksi myös monia lisävarusteita rollaattoreihin, tutustu valikoimaan!

Rollaattorit sisä- tai ulkokäyttöön

Koska liikkua pitää niin sisällä kuin ulkonakin, on myös rollaattorit suunniteltu selviämään useista eri pohjista ja olosuhteista. Valikoimistamme löytyy laadukkaita rollaattoreita pelkästään sisäkäyttöön, ensisijaisesti ulkokäyttöön sekä malleja jotka soveltuvat sisä- ja ulkokäyttöön. Rollaattorien rungon rakenteessa ja renkaissa on eroja, joten oikean rollaattorin valinta oman käyttötarpeen mukaan on tärkeää.

Katso kaikki rollaattorit alta. Tarkemmat tiedot pääset lukemaan klikkaamalla kuvia.

Milloin on aika hankkia rollaattori?

Kun liikkuminen ei enää onnistu itsenäisesti tai kävelykepin avulla, on aika lisätä hankintalistalle rollaattori. Rollaattorin tai kävelytuen hankintaan voi olla korkea kynnys, etenkin jos toimintakyvyn heikkeneminen tulee iän myötä eikä esimerkiksi sairauden tai vamman aiheuttamana, joten rollaattorin tulevaa käyttäjää on hyvä tukea hankintavaiheessa. Oikein mitoitettu, ominaisuuksiltaan käyttäjän arkeen hyvin sopiva ja ulkoisestikin miellyttävä rollaattori on arvoisensa ostos, joka mahdollistaa aktiivisen arjen säilyttämisen ja sen myötä toimintakyvyn ylläpitämisen pidempään.

Millainen on hyvä rollaattori?

Hyvän rollaattorin ominaisuudet parantavat käyttäjänsä arjen laatua. Rollaattorin hankinnassa tulee kiinnittää huomiota esimerkiksi rollaattorin painoon, sen kokoontaitettavuuteen, renkaisiin, korkeussäätöihin ja kantavuuteen.

Oikean korkuisen rollaattorin kahvat ovat käyttäjänsä ranteiden korkeudella, kun henkilö seisoo rennosti selkä suorana. Tällöin ryhti pysyy hyvänä myös liikkuessa, eikä kävelytukeen tule nojattua. Sekä istuinosan kantavuuteen että mahdollisen korin tai ostoskassin tilavuuteen kannattaa kiinnittää huomiota, jotta apuvälineen käyttö on turvallista.

Erilaiset renkaat kulkevat eri tavalla eri pinnoilla; sisälle ja tasaisille alustoille riittää pienemmät renkaat, mutta esimerkiksi hiekalla, lumella, epätasaisilla pinnoilla ja kynnysten yli pääsee helpommin jos ainakin eturenkaat ovat isommat.

Autamme rollaattorin valinnassa

Tarkasteltavia ominaisuuksia on paljon, kuten on myös vaihtoehtoja. Me autamme mielellämme oikeanlaisen rollaattorin valinnassa, alkaen oikeiden säätöjen löytämisestä aina lisävarusteisiin ja mieluisaan väriin. Voitte tutustua rollaattoreihin omaan tahtiin verkkokaupassa, tai tulla Turun ja Tampereen myymälöihin kokeilemaan eri vaihtoehtoja paikan päälle.