Tyrävyöt

Valikoimissamme Orlimanin laadukkaat napatyrävyöt sekä yksi- ja kaksipuoleiset säädettävät sekä joustavat tyrävyöt nivusalueen tyrän tukemiseen.

Tyrävyö ja nivustyrävyö helpottaa tyrän aiheuttamaa kipua

Tyrä on vatsaontelon sisällön, kuten suolen mutkan, pullistuma, joka on päässyt työntymään vatsanseinämän heikon kohdan läpi. Useissa tapauksissa tyrä painuu takaisin vatsaonteloon makuulla ollessa, mutta se pullistuu jälleen seisoma-asennossa.

Toisinaan tyrä voi olla kivuton, mutta hyvin usein ne aiheuttavat kipua, varsinkin ponnistelua vaativissa tehtävissä. Tyrän sijainnista riippuen voidaan käyttää joko tyrävyötä tai nivustyrävyötä. Tyrävyöt vähentävät tyrän kuroutumisen riskiä, ja niitä voidaan käyttää jatkuvasti.

Kivuliasta tyrää voidaan helpottaa käyttämällä tyrävyötä tai nivustyrävyötä, joka pitää tyrän vatsanpeitteen sisällä. Vatsanpeitteen sisällä pysyessään vatsaontelon sisältö ei aiheuta kipua, ja tyrävyön käyttäjä voi elää normaalisti.

Tyrävyön sovitukseen kannattaa aina ottaa mukaan terveydenhuoltoalan ammattilainen, sillä oikeanlaisen tyrävyön ja nivustyrävyön valintaan vaikuttaa useat eri muuttujat. Kaikki alkaa tietenkin tyrän sijainnista, mutta myös sen koko, vartalon malli sekä tuen käyttötarkoitus tulee ottaa huomioon.