fbpx

Jalkaterän tuet

Jalkaterän tuet eri tarpeisiin

Jalkaterä on hyvin tärkeä osa fyysistä hyvinvointia, sillä jalkaterän eri nivelet, luut ja tukipisteet ovat olennaisessa roolissa koko jalan oikeassa toiminnassa. Unohtamatta tietenkään sitä tosiseikkaa, että käytännössä jalkaterän nivelet kantavat koko kehon kuormituksen.

Pienetkin vaivat heijastuvat nopeasti ylöspäin, minkä takia muutoksiin tai vammoihin knanattaa reagoida nopeasti. Erilaisilla tuilla voidaan esimerkiksi korjata virheasentoja, rajoittaa tai korjata liikeratoja, suojata ihoa ja vaimentaa iskuja. Eri vaivoihin on aina erilaiset hoitokeinot, joista kannattaa aina keskustella terveydenhoidon ammattilaisen kanssa. Lievimpiin vaivoihin voi kuitenkin kokeilla itsehoitona sopivaa tukea tai muuta apuvälinettä.

Vaivaisenluuta voi hoitaa tuella ja pohjallisella

Vaivaisenluu on isovarpaan virheasento, jossa isovarvas kääntyy muita varpaita kohti. Lievä vaivaisenluu voi olla kivuton ja ongelmaton, mutta vakavampi virheasento tai iän myötä kehittynyt virheasento voi aiheuttaa kipuja ja lopulta vaatia jopa leikkauksen. Pahimmillaan vaivaisenluu voi aiheuttaa isovarpaan tyvinivelen sijoiltaanmenon.

Kivutonta ja lievää vaivaisenluuta voi itsehoitaa isovarpaan asentoa korjaavalla tuella, varpaanerottajalla ja jalkaterän virheasentoa korjaavalla pohjallisella. Erilaiset pehmusteet myös estävät vaivaisenluuhun kohdistuvaa hankautumista. On myös tärkeää kiinnittää huomiota käytettyihin kenkiin, ettei kapea kärki tai korkea korko pakota jalkaa virheasentoon.